menu
Rólunk mondták
Ön itt van:  Rólunk mondták
testimonial
19
Jan
2017 augusztusi terápiás visszajelzés
Gyermekem a terápia óta sokkal nyugodtabb, jobban és többet tud figyelni. Kezelhető, szépen meg lehet vele beszélni mindent.
Nagy változások egyike, hogy elkezdett ebédelni, már hajlandó megkóstolni az ételt és ha ízlik, meg is eszi. Ez idáig még az asztalhoz való leültetés is nehezen ment... 
A másik nagy változás, hogy elmúlt a bepisilés. 4,5 évesen kezdett újra bepisilni, de csak az oviban. Itthon az éjszakát végig aludta bepisilés nélkül.
A terápia óta nem nagyon néz TV-t. 
A terápia alatt az első napokban nyugodt és nagyon fáradt volt. Közepe tájékán felpörgött. Az utolsó napokban fáradt és nagyon változékony volt. Sokszor el is sírta magát apró dolgokon.
​Gyermekem egy új óvodába jár... így csak az előző helyen való viselkedés, problémák, és az én elmondásom alapján látjuk a változásokat. Itt szeptember óta nem tapasztaltak olyan viselkedést, amely a terápia előtt volt (fáradt, goromba, dühroham.) Nagyon kezelhető, nyugodt. Minden hónapba van nyílt nap, így én is tapasztalom az elmondottakat. 
Idáig nem tudott részt venni egy óvodai csoportos foglalkozáson sem. A terápia óta viszont igen... Torna, Yoga, Judo. A Judo-t ugyan az a kedves fiatalember tartja, aki az előző oviban is... Hihetetlen változást lát gyermekemen, végre együttműködő.
Tele van lelkesedéssel, önbizalommal, de sokszor magára veszi a hibákat, hogy az Ő hibája, miatta történt.​
Rajzkészsége Nagyon sokat változott... látványosan szebbek a rajzok, a vonalvezetése, a színezés.​
​Számomra egy csoda a terápia!!! Az eredmények, a változások mindent megmutatnak. 1,5 - 2 éven át csak a panaszra mentem gyomorideggel a Gyermekemért, és senki nem tudott tanácsot adni...
A terápia óta kapom a dicséretet és látom a Gyermekem boldogságát!​
 
10
Nov
2016 őszi Hallásébresztésről
Ádikáról csak pozitív visszajelzések érkeznek azóta az oviból, igaz még csak hétfő óta jár. Azon kívül, hogy a ceruzafogása kialakult, nagyon lenyugodott. Az oviban azt mondták, olyan, mintha kicserélték volna.
Nagyon jól lehet vele beszélgetni, azonnal válaszol, ha kérdezünk valamit, nem kell neki háromszor újra elmondani a kérdést. Vidámabb, nyugodtabb, viccelődik. Abbahagyta az ujjszopást is.
Nem olyan fáradt, mint korábban. Este is volt még kedve kirakózni, leülni az asztalhoz valamit játszani, ami korábban este már nem működött.
Nem terelik már el a figyelmét zajok, ha megcsörren a telefon, akkor is befejezi, amit elkezdett.
Lelkesen elkezdte az iskolakóstoló foglalkozást, és azt mondta, hogy korábban nem szeretett rajzolni, de mostmár igen. :)
Az alapozó terapeutánk is azt mondta, hogy nagyon-nagyon ügyes lett. 
Először az óvónők annak tudták be a változást, hogy kipihente magát, nem is igazán merték dicsérni előttem. Amikor mondtam nekik, hogy terápián voltunk, illetve azt, hogy szinte semmit nem pihent a két hét alatt, mert a terápia után egyből elutazott vidékre a szüleimhez, és vasárnap este értünk haza, akkor már azt mondták, hogy akkor ez a változás biztosan nem a pihenésnek tudható be.

Én nagyon bízom, hogy megtaláltuk a számára legzavaróbb problémát, ami sokat lendített az önbizalmán, és remélem, hogy mostmár fog tudni haladni a többiekkel.

10
Márc
Terápia utáni kontroll, 2016 március - Peti

"Nagyon örülünk,hogy részt vehetünk a terápián,mert sokat segített Petinek. Nem csak otthon érezzük, hanem az iskolából is folyamatosan kapjuk a pozitív visszajelzést.  Lehiggadt, már nem agresszív, képes végig figyelni az órákon, nagyon jók az eredményei, kezd beilleszkedni az osztályba, már nem magában üldögél, hanem keresi a társaságot, szeret iskolába járni. Persze rakoncátlan, igazi kisfiú, de így imádjuk. :-) Ugyanúgy elmereng magában néha,de már nem zárja ki annyira a külvilágot,mint a terápia előtt.
Egyszóval nagyon hálásak vagyunk a segítségért, hiszen egyértelműen használt a terápia.
Mégegyszer köszönünk szépen mindent! Mindenkinek ajánljuk a terápiát azóta is, akik hasonló cipőben járnak. Remélem egyszer nyitottá válnak erre a módszerre a gyerekekkel foglalkozó intézmények, mert úgy látom nagyon sok gyerek küzd ilyen problémákkal."

17
Febr
2016 február - Andris anyukájától

Nagyon szépen köszönjük, hogy részt vehettünk a 10 napos terápián: kisfiamnak és nekünk szülőknek is élmény volt minden szempontból. Amitől féltem, hogy hogy fogja végigülni izgága gyerekem a terápiákat, nos ez fel sem merült problémaként, hiszen - a többi gyerekhez hasonlóan - hihetetlenül nyugodtan és kreatívan töltötte közben az idejét. Már az első napok után észleltük, hogy a gyerek sokkal nyugodtabb általánosan, nem olyan nyűgös és fáradt, mint előtte. Egyenesen a szemünkbe nézve kezdett el kommunikálni, nem tévedt el szép szeme világa másfelé, mint azelőtt. Robbanásszerűen továbbfejlődött a rajzkészsége és egyik napról a másikra rollert kért (ilyen eszközöket korábban elutasított az egyensúly probléma miatt). Most minden nap ezzel nyaggat, órákig száguldozik rajta. A fejlődés valóban hullámzó, most mintha egy kicsit többször visszakérdezne, de hát így látszik, hogy megindult benne valami átrendeződés. Ma voltunk iskolai előkészítőn és máris jobban szerepelt a tanító néni visszajelzése szerint, mint mondjuk januárban. Még egyszer köszönjük a lehetőséget, a türelmedet és kedvességedet. Örömmel és jó érzéssel gondolunk erre az időszakra. 

15
Febr
2016 februári visszajelzés

Kedves Iza! A terápia 10 napjában meglepődve tapasztaltunk, hogy mennyire nyugalmas időszakát jelentette ez a hétköznapjainknak. Annak okán, hogy a terápia időszakában minden hangszóróból érkező zajt ki kellett iktatnunk, így tartózkodni kellett a korábban mindennaposan használt eszközök (TV, hifi, tablet, laptop, stb) nyújtotta elfoglaltságoktól, a 10 napunkat sokkal meghittebbé varázsolta. Dávid figyelme, teljesítménye, koncentrációja, alvásigénye a terápia időszakában meglehetős ingadozást mutatott. A terápia második felében már nap végére igen fáradt volt, azonban a magaviseletében ez nem mutatkozott meg, továbbra is nagyon aktív volt motorikusan, azonban türelmetlenül állt dolgokhoz, nyűgös volt. Ezen időszakban, lévén iskolai szorgalmi időszakból hiányoztunk, sok iskolai pótolandó tananyaggal kellett napról napra megbirkóznunk. Dávid féléves iskolai értékelésében gyengébb pontként szerepelt a betű- és hangzótévesztés, illetve, az igénytelen íráskép. Korábban problémát okozott neki a logopédiai foglalkozások keretében, hogy a logopédus által hangokra bontott szavakat szintetizálja. Jelenleg ott tartunk, hogy magától is képes tévesztés nélkül hangokra bontani szavakat, illetve ezt követően meg is mondja, melyik szóra gondolt. Az írásképe meglehetősen változatos: hol - magához képest - gyöngybetűkkel ír, hol hanyag az íráskép. Mindezekből látszik, hogy a változás útjára lépett, remélem, hogy a kontroll időszakban a beszédértése is javuló eredményt mutat. Köszönöm a 10 nap során tanúsított nyitott hozzáállásodat a kérdéseimhez, illetve a lelkesítést. 

15
Febr
2016 februári terápiáról

Laura élvezte a terápiát. Tetszett neki a terápia helyszíne is, és hamar összebarátkozott a többi gyerekkel, akik a terápián részt vettek. Jó hangulatban telt el a 10 nap. Laura rengeteget rajzolt, valamint a terápia végére megtanult kétkerekű rolleren egyensúlyozni (pedig az egyensúlyával problémáink voltak).

15
Febr
2015 augusztus

Kedves Iza! Köszönjük a lelkiismeretes, figyelmes, személyre szabott foglalkozásokat. Köszönettel tartozunk a rugalmasságért, hogy az utolsó előtti pillanatban is csatlakozni tudtunk a terápiához. Jó volt látni, hogy Csanád milyen jól érzi magát a csoportban, barátra lelt, és roppant látványos volt az irányított rajzolás kapcsán mutatott fejlődése. 

12
Dec
2014 november - szentendrei kisfiú

A 10 nappal kapcsolatban csupa pozitív élményünk van. Jó volt a kérdéseinkre is választ kapni. Megmondom őszintén, én nagyon meglepődtem, hogy kisfiunk mind a 20 alkalommal ellenkezés nélkül végighallgatta a zenét - féltem, hogy nem akarja majd vagy előbb-utóbb megunja...Amit észrevettünk: a terápia utáni HRG fejlesztő úszáson bátrabb volt, jobb volt a koordinációja (vizen úszó szivacson kellett átszaladni, végén a vízbe ugrani), elsőre értette az utasításokat, nem szállt ki a feladathelyzetből - óriási dícséretet kapott. A fejlesztőnk azt mondta, hogy a szemén is látszik, hogy "itt van"...

12
Dec
2014 novemberi terápiáról I.

A terápia számunkra mérföldkövet jelentett egy-két dologban. Kisfiam korábban nem mászott fára, de a negyedik napon már azt is megpróbálta, sőt a leugráskor is magabiztosan érkezett (korábban volt ebből "baleset" hogy a kisember elfelejtette a kezét támasztékként használni). Megfigyelhető volt, a hetedik napon már nem Book hanem Vuk jön a dalban. Azóta kisfiam kiegyensúlyozottabb és a koncentráció kapcsán is mutat biztató jeleket. Remélem ezen javuló folyamatok véget nem érőek lesznek.

3
Nov
Szentendrei kisfiú - 2014. október

Kedves Iza! Kellemes emlékeim vannak a terápiáról, kisfiamnak is élvezetes volt, nem kellett erőltetni semmit, szívesen ment. Meglepett, hogy a terápia alatt nagyon sokat rajzolt. Ez egyáltalán nem volt korábban jellemző rá (köszönjük a sok papírt). Viselkedését tekintve az első este kicsit "megkergült", össze vissza cikázott a lakásban előszeretettel neki-neki ütközve családtagjainak. Ez a felpörgés nem ilyen hevesen, de többször előfordult a terápia alatt és a 11. napon. Mostanra megint nyugodtabb lett. Nagyon tetszett, ahogy meg van oldva minden a terápiával kapcsolatos ügyintézés (kényelmes az interneten keresztüli kapcsolattartás, adatfeltöltés), mégis nem hiányzott a személyesség. Kérdéseimmel felhívhattalak, és hozzáértően, az időt nem sajnálva, részletesen elmagyaráztál mindent, mind telefonon, mind személyesen nagyon kellemes beszélgetések voltak ezek. Hálás vagyok Pataki tanár úrnak és minden közreműködőnek ezért a terápiáért, és jó érzés, hogy szülőként is valamit tehettünk a fiúnkért. 

12